18-27 Agustos 2017 de, Balkan gezisi ve Bosna'da Uygulamalı Bilimler Kongresi(ICFAS2017)

Değerli ÜNDER üyeleri ve ÜNDER dostları,

Dernek olarak balkan gezisi düzenleyeceğiz. Gezi programı hakkındaki açıklamalar aşağıda olup katılmak istiyorsanız(katılacak kişilerin adı soyadı, telefon numarası) 15 temmuza kadar lütfen bildiriniz.

Ayrıca Saraybosna’da temel ve uygulamalı bilimler alanında ICFAS2017 konferansını 22-23Ağustos tarihleri arasında  düzenlemekteyiz. Sunum günlerindeki gezi programı konferans saatlerine uygun olacak şekilde ayarlanacaktır. Konferans hakkında bilgi için  tıklayınız.

BALKAN GEZİ PROGRAMI

Gezilecek Ülkeler:
BULGARİSTAN - MAKEDONYA - SIRBİSTAN- BOSNA HERSEK-  KARADAĞ - ARNAVUTLUK  -KOSOVA – MAKEDONYA- YUNANİSTAN

Gezilecek şehirler :
Sofya-Üsküp – Belgrad- Saraybosna- Mostar - - Blagaj - Poçiteli -  Travnik –Ahmiçi -Kotor-Budva-Bar- İşkodra  - Prizren - Priştine - Kalkandelen - Ohrid –Resne-Manastır-Selanik - Kavala
1-2. gün / 18 agustos cuma saat, 20:00 da Istanbuldan hareket, Sofyadan üsküpe variş. Belgrad şehir turu Saraybona’ya hareket. Konaklama Saraybosnada.
Üsküp; Vardar Nehri, Kale, Türk Çarşısı, Bit Pazarı, Taş Hamam, Taş Köprü, Kurşunlu, Sulu ve Kapan Hanları, Sultan Murat, İshak Paşa, İsa Bey Camileri ziyaret ve Belgrad  şehir turu Bayraklı camii ve kale meydan.
3. gün /20 Ağustos pazar/ saraybosna şehir turu.
Savaş tünelin gezilmesi. Vrelo bosna milli parkını ziyaret ve şehrin panoramik olarak görülmesi.  Başçarşı’ya varış. Gazi Hüsrev Bey Bedesten’in görülmesi, 1945’ten beri yanan ateşin görülmesi. Vrelo Bosna; Bosna nehrinin kaynağının görülmesi ve İgman Dağıeteğindeki Milli Parkın gezilmesi.Şehir turu: Kovaçi Şehitliği ve ALİYA İZETBEGOVİÇ’in kabrini ziyaret. Sebil, Çarşı Camii, Morica Han ve Gazi Hüsrev Bey Camii’  Milli Kütüphane, İnat Kuça (İnat Evi), Hünkâr Camii ve Latin Köprüsünün (Birinci dünya harbinin başladığı yer) görülmesi. Gazi Hüsrev Bey Bedesteni’nin (Kapalı Çarşı) ve Ferhat Paşa Camii’nin görülmesi. Alışveriş ve serbest zaman. 19:00 Otele varış. Akşam yemeği ve konaklama.
4.gün /21 Ağustos pazartesi/ sabah kahvaltı sonrası saraybosnadan mostar ve çevre turları. Konjic’te Osmanlı Köprüsünün görülmesi, Konjic’ten hareket. Poçitel’e varış. Poçitel’de Şişman İbrahim Paşa (Hacı Ali Bey) Camii, Medrese, Türk Hamamı, Saat Kulesinin görülmesi. Poçitel’den hareket.  Blagay’a varış. Blagay Tekkesi (Sarı Saltuk Türbeleri) ziyareti. Blagay’dan hareket. Mostar’a varış. Karagöz Bey Camii ve Kosgi Mehmet Paşa Camii’nin görülmesi. Mostar Köprüsü’nün gezilmesi. Alışveriş ve serbest zaman. Mostar’dan hareket. Jablanica-Konjic yoluyla Saraybosna’ya dönüş.  19:00 Otele varış. Akşam yemeği ve konaklama.
5.gün serbest zaman.22 Agustos Salı.
6.gün /23 Ağustos Çarşamba/ öğlen Travnik şehir turu için hareket.
Visoko’ya  varış. Osman Efendi Recoviç Medresesi ziyareti. Visoko’dan hareket. Travnik’e varış. Plava  Voda’da (Mavi su) kenarında Öğle yemeği. Travnik’te Şehitlik ve Vezir türbeleri ziyareti. Süleyman Paşa Camii (Alaca Camii) görülmesi. Elçi İbrahim Paşa Medresesi’nin görülmesi. Travnik’ten hareket. 19:00 Saraybosna’ya otele varış. Yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama.

7.gün /24 Ağustos perşembe/ Mostar üzerinden kotor, budva dan işkodrada konaklama. Dünya turizmin ilk beş şehrinden birisi olan 2500 yıllık Venedik şehri İtalyan mimarisinin en güzel eserlerini görebileceğimiz kotor şehir turu, Adriyatik fiyord turu, Budva şehir turu ve İşkodroda konaklama.
8.Gün. /25 Ağustos Cuma/ Prizren, Priştina  aksam Ohrid’te konaklama. Prizren ve priştina: Sinan Paşa Camii, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Kırık Cami, Taş köprü, Halveti Dergâhı Prizren ,Meşhed-i Hüdavendigâr. Alaca Camii Tetova.
Ohrid: Şehir Gezisi; Halveti Tekkesi, Aziz Kliment Kilisesi, Kale Ohrid , Sarı Saltuk Pınarı/Makamı. Ohridte konaklama.

9.Gün Manastır,kavala dan gece ipsala üzerinden pazar sabahı İstanbul’a ulaşma(27 agustos pazar sabah)